Seninle ya da Sensiz / Mary Wine - Highlander Serisi 2

Seninle ya da Sensiz

Bu kitap, Mary Wine'ın  okuduğum ilk kitabı özelliğini taşımaktadır.  Yazarı tanımadığım için, ilk elime aldığımda tereddüt etsem de dili ve anlatımı açısından okuması rahat ve keyifli bir kitap olduğunu söyleyebilirim.
Kurgusu açısından bu türün bir çoklarına göre hikayede politik ve siyasi unsurların fazla olması ve İskoç yaşamı hakkında bilgi vermesi açısından başarılı ve gerçekçi olmuş diyebilirim.

Chattan Klanı Lordu, Robert Chattan'ın üç kızı vardır. Topraklarına göz diken Douglas'lardan korunmak amacı (gücünü için) ile ilk kızı Deirdre'yi Lindsey Klanı Lordu Connor ile ikinci kızı Kaie'yi ise McLeod Klanı Lordu Roan ile nişanlamıştır. Üçüncü kızı Brina ise kiliseye bağlılığını göstermek amacı ile rahibe olmak için yetiştirilmektedir. Nişanlı olmayan ve doğduğu andan itibaren rahibe olacağı düşünülen Brina ablalarına göre daha özgür şekilde yetişmiştir. 
Lindsey Klanı'nın düşmanı olan Douglas Klanı Connor'ın kız kardeşini kaçırmış ve Connor'a baskı yaptığından, Connor gözünde Deirdre ile evliliği gücünü arttıracağı için çok önemlidir.
Ancak Douglas Klanın'dan Melor Douglas, Deirdre'yi ona aşık olduğunu ve evleneceğini söyleyerek kandırır ve kaçmaya ikna eder. Aslında asıl amacı hem Connor'ı aşağılamak hem de evliliğe engel olmaktır. 
Bunu öğrenen Connor, Klanının gururunu kurtarmak amacı ile kiliseye teslim olmaya giden Brina'yı gelini olması için kaçırır. 

Ancak serbest yetiştiriliş tarzı ve özgür ruhu ile Brina kendini bu politik oyunlara teslim etmeyecek ve kalbinin sesini dinleyecek kadar cesurdur. Diğer yandan Connor'da kafasına koyduğunu yapacak kadar inatçı ve gururludur. Evleneceği kadın olarak gördüğü Brina'yı bırakmaya niyeti yoktur.


Highlander serisinin güzel bir parçası idi. Gene seri sırasını gözetmeksizin okuma geleneğini bozmadan ilk olarak ikinci kitaptan başladım. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi tarzını ve dilini beğendiğim bu yeni tanıştığım yazarın diğer kitaplarını zevkle okuyacağımı düşünüyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hilal Görününce / Sevinç Çokum

Görünmez Kentler / Italo Calvino

Elektra & Sophokles