Balayı / Susan Elizabeth Phillips

Balayı

Balayı, Chigo Stars serisi yazarı Susan Elizabeth Phillips’in (SEP) yazdığı diğer serilerinin dışında çok farklı bir anlatım ve hikayesi olan kitap. 
Kesişen hayatların, aşkların birbiri ile çok güzel kurgulandığı; anlatımı ve dili ile müthiş sürükleyici bir kitap. Kitabın ismi sizi yanılmasın, Türkçe’ye çevrilirken ismi anlamsızlaşmış olsa da kitaba çok uyan bir ismi var (Ana karakterimizin adı ve soyadı Honey Moon, honeymoon İngilizce balayı demek).

Kitap, öksüz ve yetim Honey Moon’un annesinin ölümünden sonra teyzesi Sophie’nin yanında yaşaması ile başlıyor. İlk başlarda Honey'in çocukluk hayallerini okuyorsunuz ve bu sizi inanılmaz etkiliyor. Honey'in teyzesi ve ailesi bir lunapark işletmektedir. Eniştesinin ölümü ile küçük yaşta teyzesinin ailesinin de sorumluluğunu alan Honey, lunaparkı  ve aslında lunapark içerisinde olan hız treni Kara Şimşeği kurtarmak yeniden eski ihtişamlı günlerine kavuşturmak istemektedir.
Kara Şimşek, Honey'in hayatında tartışılma büyük bir yer tutmaktadır.

Kara Şimşeği kurtarma planları çerçevesinde Honey, kuzeni Chantal’ı Hoolwood'a götürür ve film elemelerine katılmaya zorlar. Ama çeşitli olaylar neticesinde kuzeni yerine yeni başlayacak dizi de çocuk yıldız rolünü alır. Çocuk yıldız yerine seçilmesinin nedenlerinden biri de Honey'in 16 yaşında olmasına rağmen 13 yaşında göstermesidir. Bu rolü almasında en büyük katkısı olan ünlü kovboy yıldızı Dash Coogan’dır ve rolde onun kızını oynayacaktır.
Dash Coogan ve Eric Dillon'la hayatı bu şekilde kesişen Honey'İn hikayesi bundan sonra başlamaktadır. Kitap, sevgi ve aile arayışı içerisinde olan ve beklenmedik bir anda üne kavuşan Honey’in yaşantısını çok başarılı şekilde okuyucuya aktarıyor. Bu açıdan SEP bu kitabında inanılmaz gerçekçi bir kurgu yaratmış. 
Kitabın devamında, Honey’in Dash ve daha sonrasında Eric ile  yaşadıklarına tanıklık ediyorsunuz. Honey’in inişli çıkışlı, aradıklarını bulmak için çabalamalarını, bulduklarını kaybetmesini okurken hem gülmeye hem de ağlamaya hazır olun derim.


ALINTILAR
"Yarı çocuk, yarı kumandan olduğunu biliyoruz. Gerçek yaşından yıllarca küçük ve onlarca yıl büyük olduğunu, bunların aynı anda olduğunu biliyoruz." (s.61)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hilal Görününce / Sevinç Çokum

Görünmez Kentler / Italo Calvino

Elektra & Sophokles