Aşk Bahsi / Kathryn Caskie - Yedi Ölümcül Günah Serisi 1


Kathryn Caskie, yeni tanıştığım bir yazar olmasına rağmen yazım tarzını ve kurgusunu beğendiğim. 

Yedi ölümcül günah serisi olarak adlandırılan bu serinin kurgusu diğer tarihi aşk romanlarından biraz daha farklı gibi duruyor. Kahramanlarımız İskoç olmalarına rağmen kitapların ana mekanını Londra, bu da kitap ile ilgili değişik bir unsur. 
Serinin konusuna kısaca değinirsek; Anneleri öldükten sonra kendisini alkol ile avutan babalarının (İskoç, Sinclair Dükü) dikkatini çekmeye çalışan yedi kardeş yaptıkları ve davranışları sebebi ile sosyete tarafından yedi ölümcül günah adı ile anılmaya başlarlar. Takma adlarını duyduklarında kendilerine birer günah seçip ona göre davranarak, herkes tarafından ayıplanan davranışlarına devam ederler. Sonunda yaptıkları dayanılmaz bir hal alınca babaları tarafından az bir gelir ile evden kovularak aile ve kendi şereflerini kazanmaları yoksa mirastan mahrum edileceği tehdidi ile Londra’ya ya gönderilirler. Yedi ölümsül günahları sıralarsak (büyük kardeşten küçüğe doğru);
Blackburn Markisi Sterling Sinclair, açgözlülük
Lady Sisuan, tembellik,
Lord Grant, oburluk
Lord Lachlan, şehvet
Lady Ivy, kıskançlık
(ikizler) Lady Priscilla, Kibir – Lord Killian, öfke.

Serinin ilk kitabı olan Aşk Bahsi kitabında, ailenin en büyüğü olan Sterrling boks maçlarına çıkarak para kazanmaktadır. Elindeki parayı risk alarak arttırmada başarılı olması sebebi ile açgözlülük günahı ona addedilmiştir. İsobel Carington, annesini daha sonra da savaşta abisi ve nişanlısını kaybetmiş kendisini savaş sonrası dul ve yetim kalanlar için para toplama işine adamıştır. Sterling ile sıra dışı bir şekilde karşılaşmaları sonrasında birbirleri ile evleneceklerine dair White’s Kulüpte açılan iddia ile olaylar gelişmeye başlar.

Hafif eğlenceli tarzı ile bu tarz sevenler için sıkılmadan okunacak bir kitap. Kitap ile ilgili en hoşuma giden kısımlardan biri her bölümün başında bölümü ana fikri şeklinde özlübir söz olması. Bakalım serinin ikinci kitabı nasıl?

Goodreads’de serinin dört kitabı hakkında bilgi veriliyor;
To Sin With a Stranger (2008) (Seven Deadly Sins, #1)  - Aşk Bahsi
Miss Isobel Carington – Blackburn Markisi Sterling Sinclair
The Most Wicked of Sins (2009) (Seven Deadly Sins, #2) – Aşk Esiri
Lady Ivy Sinclair – Dominic Sheridan
The Duke's Night of Sin (2010) (Seven Deadly Sins, #3) 
Lady Siusan Sinclair – Exeter Dükü
A Sin in White (2014) (Seven Deadly Sins, #4) 

(Olası diğer üç kitap daha yazılmamış galiba)


ALINTILAR
Mecbur kalırsanız, onurlu bir yoksulluk hayatı yaşamayı öğrenin, altınlarınızı mezara götürmek yerine daha önemli meselelere bakın. (s.17 - Og Mandino)

Pek çok insan ömrü boyunca balık tutmaya gider ama gerçekte peşinde olduğu şeyin balık olmadığını bilmez. (s.35 -Thoreau )

Sahip olunan bir nesne, onu elde etmek için verilen uğraş sırasındaki cazibesini nadiren korur. (s.99 - Küçük Plinius)

Kaybedemeyeceği bir şeyi elde etmek için, elinde tutamadığını veren bir adam budala değildir. (s.115 -Jim Elliot )








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hilal Görününce / Sevinç Çokum

Görünmez Kentler / Italo Calvino

Elektra & Sophokles