Nisan Yağmurları / Lisa Kleypas - The Wallflowers Serisi 4

Nisan Yağmurları

Kendilerini süs bitkileri olarak adlandıran Annabella, Evie ile Amerikalı iki kız kardeşler Lillian ve Daisy’in hikayelerinin anlatıldığı serinin son kitabı. Diğer üç kitapta hayatlarının aşklarını bulan diğer süs bitkilerinden sonra sıra son bekar kızımız Daisy Bowman’a gelmiştir.

Kitabın konusuna gelince, Thomas Bowman kızı Daisy’e Mayıs sonuna kadar bir eş bulamadığı takdirde onu sağ kolu olan Marrhew Swift ile evlendireceğini söylemiştir. Daisy, babası gibi sert, soğuk ve hırslı bir adam olan Matthew ile evlenmek istememektedir. Bu sebeple ablasından yardım ister. Ablasının kocası Lord Westcliff, görümcesine yardım amacı ile malikanesine seçkin damat adaylarını ve konunun anlaşılmaması için de seçkin bekar bayanları davet ettiği bir toplantı düzenler. 
Matthew Swift’den en başından nefret etmeye gönüllü olan Daisy’i onu ilk gördüğünde şok geçirir. Çünkü kemik torbası dediği adam inanılmaz yakışıklı bir erkeğe dönüşmüştür. Ne kadar istemese de aşk kendi yolunu bulmuştur ama Matthew’in kimseye anlatamadığı çok önemli bir sırrı onların önünde bir engel teşkil etmektedir.

Seri içerisinde diğer karakterlere de yer verilmiş olması, bütünlük açısından başarılı ve konuyu pekiştirici bir unsur olmuş. Daha önceki yorumumda dediğim gibi Kleypas’ın dili ve anlatımı kitapları okuması kolay akıcı hale getiriyor. 
L.Kleypas’ın gerçekten başarılı bir kalemi var bu sebeple okuyucuyu sıkmadan kitap hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu kitabını da beğendim, sıra serinin diğer kitaplarında.

Not: Nedense bu tarz kitaplarda bir türlü sırası ile okumak nasip olmadı. :)


ALINTILAR
Mercedes öfkeyle avurtlarını şişirince dar yüzü şişirilmiş şömine körüğüne benzemişti. "Bay Swift'i sen de benden fazla sevmiyorsun," diye terslendi.
"Hayır," dedi Lillian açıkça. "Ama her ne kadar nefret etsem de, bunun bizi azınlıkta bıraktığını itiraf etmeliyim. Swift'i bütün kuzey yarım küre seviyor, buna Westcliff ve arkadaşları, benim arkadaşlarım, hizmetkarlar, komşular-"
"Abartıyorsun-"
"-çocuklar, hayvanlar ve bazı gelişmiş bitkiler de dahil," diye alayla bitirdi Lillian. "Eğer kök sebzeler konuşabilselerdi, onların da Swift'i sevdiklerini söyleyeceklerinden hiç kuşkum yok."


"Buttonwood anlaşması New York Menkul Kıymetler Borsasının oluşmasını sağlamıştır," dedi Swift. "Ben oldukça aydınlatıcı olduğumu düşünmüştüm, ama ücret yapılandırma anlaşmasına başladığım zaman Bayan Isabelle ilgisini kaybetmiş gibi geldi."
"Anlıyorum," dedi Daisy. "Uyuması için zavallı bebeği sıktınız."
"Bir de 37'deki çöküntüye neden olan pazar güçlerindeki dengesizlik hikayemi duymalısınız," dedi Swift. "Bana bunun afyon ruhundan daha iyi olduğu söylenmişti." (s.90)


"Bowman kardeşler bu açıdan oldukça tehlikelidirler. Birinden biri ilginizi ilk çektiğinde, tüm bildiğiniz onun o güne kadar karşılaştığınız en kışkırtıcı varlık olduğudur. Ama sonra çıldırtıcı olduğunu keşfettiğinizde onu bir daha ki sefere görünceye kadar zor beklersiniz. Tıpkı tedavisi imkansız bir hastalığın ilerlemesi gibi bir organdan diğerine yayılır. Özlem başlar. Kıyaslayınca tüm diğer kadınlar renksiz ve ruhsuz gelir. Bu yüzden çıldıracak hale geldiğinizi düşününceye kadar onu istersiniz. Düşünmeye son veremezsiniz." (s.109)



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hilal Görününce / Sevinç Çokum

Görünmez Kentler / Italo Calvino

Elektra & Sophokles