İskoç Ateşi / Mary Wine - Highlander Serisi 3

İskoç Ateşi

İskoç Ateşi kitabı ile Highlander serisi bitmiş gibi gözüküyor ama bana seri devam edecekmiş gibi geliyor (Mary Wine'in kendi sitesine baktığımda da bu seri üç kitaptan oluşuyordu ama içimden sanki devam edebilir diye geldi :) ).

Kitap, ikinci kitabın kaldığı yerden devam ediyor. Bu açıdan eğer okuyacak iseniz ilk önce ikinci kitabı okumanız konu bütünlüğü açısından gerekli bir durum.
Melor Douglas tarafından kandırılan ve nişanı bozulan Deirdre babasının çeyizini kiliseye bağışlaması sonucunda kardeşi Brina'nın gideceği kiliseye katılır (Ortanca kardeşi de hep kiliseye ait olmak istediğinden babası ile kavga ederek o da kiliseye katılır, Kaie yemin etmesine rağmen Deirdre kiliseye bağlılık yemini etmemiştir).
Bu kitapta da politik olaylar örgüsü devam ediyor. İskoç kralı I.James öldürülmüştür. İngiliz olan karısı Kraliçe Joan Beaufort, İskoç lordlarının elinde oyuncak olmamak için kaçmaktadır (oğlu II.James daha küçük olduğundan Kraliçe ile evlenen veya kontrol altında tutan tahtı da kontrol altında tutabilecektir). Kraliçe şans eseri Deirdre'nin kaldığı manastıra gelir ve yardım ister. Yardımı karşılığında Deirdre 'ye sarayında yer verecektir. Kendinin ve dolayısı ile babasının da itibarı lekelenmiş olan Deirdre bu şekilde itibarlarını kurtarabileceklerini düşünür ve Kraliçe'nin kaçması için göstermelik olarak onun yerine geçer.
Kraliçenin kılığında kaçarlarken Cameron Klanı Deirdre'yi ele geçirir. Onu Klan Lodru Quinton'a götürmektedirler.
Deirde'nin en son gitmek istediği yer Quinton'un yanıdır çünkü erkeklerden ağzı yanmış olmasına rağmen onu öpen Quinton Cameron'a karşı ilgi duymaktadır.

Keyifli bir Mary Wine klasiği diyebiliriz. Ancak ben ikinci ve üçüncü kitaplar arasından ziyadesi ile ikinci kitabı daha beğendim. Bu kitapta bana göre biraz daha Deirdre - Quinton çatışması beklerken, hızlı bir şekilde sonuçlandı.
Ancak anlatımı, kurgusu ve dili başarılı bir kitaptı. Bunları yazarken çevirmeni de unutmamak gerektiği aklıma geliyor. Bu seri gerçekten güzel çevrilmiş (şimdi birinci kitabı da okurken bunu söyleme gereği duydum).
Bu türü sevenler için keyifle okunacak bir kitap.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hilal Görününce / Sevinç Çokum

Görünmez Kentler / Italo Calvino

Elektra & Sophokles