Ölülerin Sözcüsü / Orson Scott Card - Ender Serisi 2.Kitap

Ölülerin Sözcüsü

Ender’in Oyunu çok kıvamında olabilecek bir yerde bitiyor. İlk kitabı beğendi iseniz mutlaka devamını okuma isteğiniz oluyor ve seriye devam ediyorsunuz.
Orson Scott Card’ın yarattığı bu dünyalar çok ilginç ve özellikle kitaplarında iyi ve kötü mücadelesi okurken aslında iyinin ve kötünün ne olduğunu sorgulamaya başlıyorsunuz. Ender’in olaylara bakışı beni çok etkilemişti bu sebeple kitaba ayrı bir ilgi duyduğumu saklamayacağım.
Ölülerin Sözcüsü kitabı konusuna kısaca değinirsek; aradan seneler geçmiştir. Ender’in savaşı kazandığı zamanlar şimdi soykırım olarak anılmaktadır. Geçmiş zaman tarih kitaplarının sayfalarındaki kelimeler olduğu zamanlarda halen Ender’in bir yuva aradığı zamanlar. Bu kitapta ise belki de gelecekte böcekler için yuva olabilecek insanların domuzcuk ismini verdiği bir ırkla iletişimini okuyorsunuz. Bu kitapta da gene iyi ve kötünün sınırlarının ne kadar ince olduğuna tanık olacaksınız.

İki kitabı da iki defa okudum, devam serileri kitapları ne yazık ki baskısı tükendiği için halen arıyorum. Bulan olursa haber verirse çok sevinirim.
Bilim kurgu türünün en seçkin örneklerinden olan bu seriyi bu türü seven herkese tavsiye ederim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hilal Görününce / Sevinç Çokum

Görünmez Kentler / Italo Calvino

Elektra & Sophokles