İngiliz Gelin Annabel / Lynsay Sands - Highlander 1

İngiliz Gelin Annabel

İskoçya, tarihi aşk romanlarının geçtiği yer olması dışında bu romanlar sayesinde görmek istediğim bir ülke haline gelmiştir.

İngiliz Gelini Anabel, Lynsay Sands’in okuduğum ilk romanıdır. Daha sonra araştırdığımda başka romanlarının olduğunu ancak  tercüme edilmediğini öğrendim. Goodreads'a baktığımda yazarın bir çok kitabı mevcut. Bence başarılı bir yazar o sebeple tercüme yapılmaması kötü olmuş diyebilirim.     https://www.goodreads.com/author/show/17059.Lynsay_Sands

Kitap,  Highlander serisinin ilk kitabı, seriyi sıralarsak; 
1. An English Bride In Scotland (Highlander, #1)  - İngiliz Gelini Anabel (Ross MacKay – Anabel)
2. To Marry A Scottish Laird (Highlander, #2)  - (Campbell Sinclair – Joan)
3. The Highlander Takes a Bride (Highlander, #3)  - (Saidh Buchanan – Greer)

Kitabın konusuna da kısaca değinirsek; Lord ve Leydi Withram’ların ikinci kızı olan Anabel, yedi yaşında rahibe olması amacı ile Elstow Manastırına gönderilir. Manastırda, 14 yıl boyunca yaşamasına rağmen oraya uyum sağlayamayan Anabel'i,  bir gün annesi hiçbir şey demeden manastırdan alır. Evi dediği Waverly’e getirilir. Evinde yaşayacağını düşünen Anabel, kısa zmanada ailesinin amacının aslında ablası yerine onu evlendirmek olduğunu anlar. Anabel, babasının seneler önce verdiği sözü yerine getirmesini sağlamak amacı ile manastırdan getirilmiştir. Seneler önce Waverly Lordu, İskoç Beyi MacKay’in hayatını kurtarmıştır. Buna karşılıkta İskoç Beyi de oğlunun Waverly Lordunun kızı ile evlenmesi anlaşmasına varmışlardır. 
Ancak evin büyük kızı düğün öncesi (Kate) seyis yardımcısı ile kaçınca ailesi bu görevi Anabel’in yerine getirmesine karar vermişlerdir. İskoç Bey’i Ross Mackay, son 14 yılını manastırda geçirmiş, bir beyliği bırakın bir evi idare etmeyi bile bilmeyen Anabel ile evleneceğinden habersizdir. 
Ancak birbirlerini ilk gördüklerinde işler değişir. Ross Mackay, her seferinde onu şaşırtan bu İngiliz gelinine alışmaya çalışırken, bir yandan da onu kaçırmak isteyenleri engellemeye, İngiliz gelini korumaya çalışmaktadır.
Hiç sıradan olmayan günler çiftimizi beklemektedir.

Sands’in kitaplarını ilk defa okumuş biri olarak anlatımını ve yazımını sevdiğimi söyleyebilirim. Anabel’i naif bir genç kız gibi betimlemiş olmasına rağmen kitabın ilerleyen sayfalarında erkek karakterin önüne geçtiği zamanlar olmuyor değil. Bu da hoş bir nüans olmuş kitap için. Nükteli dialoglar da kitabın okunmasını akıcı hale getirmiş. Tarihi aşk romanlarını sevenler için keyfile okunacak bir roman diyebilirim. 

Bu arada L.Sands’ tarihi aşk romanları yanında vampir temalı romanlar da yazdığını söylemek isterim.


ALINTILAR
"Hiçbir şey" dedi Fingal başını sallayarak. "Çok da uzun bir süre önce değil, kız kardeşinle ilgili benzer bir durum olduğunu hatırladım... Belki annendi" dedi düşünceli düşünceli. Omuzlarını silkti. "Neyse, ikisinden birinin bir nedenden dolayı kaleden çıkmaması gerekiyordu, ama MacKay adamları peşine takılmış halde at sırtında köye gelmişti." Dudaklarını büzdü. "O da görülecek manzaraydı doğrusu."
"Yüce Tanrım, tıpkı kız kardeşim gibi bir kadınla evlendim" diye mırıldandı Ross gözlerini yumup dehşet içinde başını sallayarak.
"Ya da annen gibi" dedi Fingal ve bir kahkaha patlattı. Ama Ross gülmedi. (s.197)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hilal Görününce / Sevinç Çokum

Görünmez Kentler / Italo Calvino

Elektra & Sophokles